Well Gefocust on Tour in Amsterdam

Well Gefocust on Tour in Amsterdam

Gisteren zijn we met de fotoclub als uitje naar Amsterdam geweest. Ik zat in de organisatie. Tot op het moment van vertrek hebben we de activiteit geheim gehouden.

De bestemming, Amsterdam, was al wel bekend. Om 7:00 verzamelden we op de parkeerplaats. Daar de onthulling, we gaan aan de slag als fotojournalist voor de fotografie in het allernieuwst, allerhipste glossy magazine van de regio, “Gefocust en Well”. Er zijn 12 artikelen die gevuld moeten worden met foto’s. Het was de bedoeling om in groepjes van 3 foto’s te gaan maken voor de artikel, 2 ‘s ochtend en 2 ‘s middags, tussendoor werden de groepjes gehusseld. Wie welk artikel ging fotograferen was nog onbekend. Op de parkeerplaats zijn de 1ste 6 opdrachten getrokken.

Voor het ochtendprogramma werden de opdrachten: A’dam is voor mij….., culinair, gezondheid, psychologie / gedrag, 1 kleur en portretten. Bij het centraal station zijn we opgesplitst en aan de slag gegaan.

Ik zat in het groepje met de opdrachten A’dam is voor mij….. en culinair. Als snel bleek het toch best lastig om leuke foto’s te maken als je niet echt bekend bent in de stad en de leuke plekjes niet weet. Ook bleek het voor mij wederom lastig om de innerlijke rust en concentratie te bewaren in zo’n drukke stad. Ook de tijd, 2 1/2 uur bleek achteraf toch best kort om de opdrachten naar tevredenheid te vervullen. Het werd dus niet echt een vooraf bedacht concept, maar meer fotograferen “on the go” en kijken wat we tegenkwamen. Het duurde even, maar uiteindelijk heb ik toch wat foto’s kunnen maken waar ik tevreden over was. Het was in elk geval een gezellige ochtend ¬†en we hebben genoten van het lekkere weer en de stad.

Om half 1 hadden we een lunch bij Klavertje 4, even lekker relaxen, lekker eten en op adem komen. Top lunch.

Na de lunch zijn de groepen herverdeeld en zijn we met nieuwe artikelen aan de slag gegaan: Vervoer in de stad, Station, I love Holland, Architectuur, Natuur in de Stad en Mode.

Ik had de onderwerpen Vervoer en Station. Wij op naar het Vondelpark, want daar zijn allerlei vormen van vervoer te vinden dachten wij. Na een heel eind lopen, hebben we bij het Rijksmuseum wat gefotografeerd, het zijn vooral fietsen en fietsers die ik daar heb gefotografeerd. Daarna zijn we weer doorgelopen naar het Vondelpark, helaas begon het toen flink te regenen. Na even een korte pauze op het terras konden we weer verder. Helaas was het al weer veel later dan gedacht. We zijn toen teruggewandeld naar het Station, maar dat was nog een flinke trip. Eenmaal aangekomen bij het station was er geen tijd meer voor deze opdracht, deze is helaas dus komen te vervallen.