Herfst

Herfst

Vandaag heb ik me door 3 clubgenoten laten verleiden om al vroeg op pad te gaan. Ik heb tot het laatste moment overwogen om nog af te zeggen, maar ja wie a zegt…… Dus op mijn vrije zaterdagochtend stond ik om 7:00 al op de parkeerplaats bij het Reindersmeer, pfff. In het begin vond ik het lastig om te fotograferen, de zon was nog niet op en er was nog nauwelijks licht om het bos tot leven te wekken. De lucht kleurde wel lichtpaars, maar voor de echte mooie kleuren waren we al te laat.  We waren al een tijdje aan het lopen, toen ik achterom keek….ik zag een heel klein oranje streepje aan de horizon. Dit was onze kans om de zonsopgang te fotograferen, dus er werd lustig op los geklikt.

Bij het Reindersmeer zitten veel vogels, die wilde voor ons ook nog wel even mooi voorbij vliegen.  Dat was echt genieten, het vroege opstaan was alweer vergeten.

1510_Herfst 2015_365

1510_Herfst 2015_383

In de tijd na de zonsopgang heb je het “gouden uurtje” waarin door de lage hoek van de zon van een mooie gouden gloed wordt voorzien. Dit was het moment waarbij ik mijn element begon te komen, er was weer licht om de mooie details in het bos te fotograferen. Wederom had ik problemen met het scherpstellen op mijn camera, dus maar weer improviseren. Ik kan me op zo’n moment helemaal verliezen en echt heel lang bezig zijn met het fotograferen van kleine details zoals bladeren. Als snel was ik de rest van de groep kwijt, die hebben iets minder geduld. Maar dat is ook het leuke van zo’n uitstapje, je bent samen op pad en toch doet iedereen zijn eigen ding en heeft ook iedereen echt andere foto’s.

1510_Herfst 2015_459

1510_Herfst 2015_464

1510_Herfst 2015_484

Iets verder op zag ik een waterplas met daarin wat bladeren. Het was nog vroeg, best fris en de plas lag in de schaduw, er zaten daarom nog mooie druppels op de bladeren.

1510_Herfst 2015_519

Ik vind het altijd leuk om net andere foto’s te maken dan de rest, dingen zien die andere niet zien. Daarom heb ik geprobeerd om de herfstbladeren op een andere, grafische manier in beeld te brengen. Door de wind en de problemen met mijn camera is het niet helemaal gelukt zoals ik wilde, maar ik vind het resultaat toch wel leuk geworden.

1510_Herfst 2015_616